230830_Image_3_v3.jpg

Routekaart waterstofoplossingen

Hoe werkt het nou eigenlijk?

Waterstofgas (H2) is een veelbelovende en milieuvriendelijke energiedrager met diverse toepassingen, zoals brandstof voor voertuigen, elektriciteitsopslag en industriële processen. Een van de meest gebruikte methoden om waterstof te produceren, is elektrolyse, gevolgd door opslag onder hoge druk. We leggen het stap voor stap uit:

Overview picture of windmills in Dutch landscape

1. Duurzame energie, zoals zonne- en windenergie, is onze energiebron

Deze bron raakt niet uitgeput, veroorzaakt minimale vervuiling en vermindert de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Door waterstof te produceren uit deze duurzame bron vergroten we de capaciteit van duurzame energieproductie, lossen we problemen van overproductie op en voorzien we afgelegen gebieden van groene stroom die voorheen buiten bereik lagen.

A sign representing hydrogen surrounded by leaves

2. Elektrolyse voor waterstofproductie

Elektrolyse is een chemisch proces waarbij water (H2O) wordt gesplitst in waterstofgas (H2) en zuurstofgas (O2) met behulp van elektrische stroom. Dit proces vindt plaats in een elektrolysecel, waarin water wordt ondergedompeld en twee elektroden worden geplaatst, meestal gemaakt van platina of andere katalytische materialen.

Meer info
Hydrogen tank

3. Opslag van waterstof op hoge druk

Na de productie via elektrolyse moet waterstof worden opgeslagen voor toekomstig gebruik. Een veelvoorkomende methode voor waterstofopslag is op hoge druk. Het samengeperste waterstofgas wordt bewaard in speciale tanks die ontworpen zijn om de hoge druk te weerstaan. Meestal worden drukniveaus bereikt van 350 tot 700 bar (5.000 tot 10.000 psi), afhankelijk van de specifieke toepassing. In ons geval maken we gebruik van tanks met 300 of 500 bar.

Meer info
combi-h2-genset.jpg

4. Transport en omgevingsveiligheid

Het opgeslagen waterstofgas kan eenvoudig worden getransporteerd naar locaties waar het nodig is, zoals bouwplaatsen of festivals. Bij het gebruik van waterstofgas zijn strikte veiligheidsmaatregelen van toepassing. Watermeln heeft hiervoor een speciaal veiligheidsprotocol ontwikkeld en voldoet aan alle relevante veiligheidseisen. Met de expertise van onze specialisten zorgen we ervoor dat jouw project veilig en succesvol wordt uitgevoerd.

Meer info
Operators watermeln

5. Aansluiten en gebruik waterstofaggregaat

Watermeln regelt alles

Van het opslaan van waterstof tot het aansluiten op je project. Watermeln zorgt voor volledige ontzorging. Wij leveren on-demand groene stroom zonder complexiteit en verzorgen de complete installatie, zodat je altijd verzekerd bent van voldoende elektriciteit.

  • Wij verzorgen het transport
  • Wij doen de installatie
  • Wij monitoren alles
  • Wij doen het onderhoud
  • Jij geniet van de groene elektriciteit
WM-200

Boek nu je Watermeln generator

Na het invullen van het formulier neemt het Watermeln team zo snel mogelijk contact met u op.